Ik wil 5-htp gebruiken om de eetstoornis te verbeteren, maar nu neem ik elke dag 300 mg cafeïne om me op te frissen. Ik wil weten of deze twee soorten dingen negatieve effecten zullen hebben en hoe ze samen moeten worden beschouwd.

Eh ik heb veel koffie gedronken en 5htp geslikt, heb niets gemerkt. Ja, maar cafeïne zorgt ervoor dat het dopaminegehalte stijgt, terwijl 5HTP dopamine verlaagt door serotonine te leveren.

Cafeïne is dus contraproductief voor de serotoninespiegel.

Hoe lang na inname van 5-htp is het beter om cafeïne te gebruiken?

Ik gebruik meestal 5-htp ’s nachts en 200 mg cafeïne’ s ochtends en ’s middags.

Ik stelde mijn vriendin voor om 5-htp te nemen, het heeft haar veel geholpen n we drinken een behoorlijke hoeveelheid energiedrankjes, maar ik ben geen dokter, maar ik zie hoe degenen die aan seratonine werken, cafeïne werken op andere delen van de hersenen, dus je zou het goed moeten doen doe het niet te veel zoals ik zei dat ik geen dokter ben

Cafeïne is een stimulerend middel en kan in combinatie met 5-HTP de kans op paniekaanvallen of hartaandoeningen (tijdelijk) vergroten. Wees dus voorzichtig met het koffiezetapparaat!

Wanneer 5-HTP wordt omgezet in serotonine, zullen de hersenen melatonine afgeven, terwijl melatonine en cafeïne samen uw slaapcyclus kunnen verstoren

als je 5-htp neemt om te ontspannen van stress, dan zal het nemen in combinatie met cafeïne je niet het gewenste effect geven, het zal de kalmerende effecten van 5-HTP teniet doen en de stimulerende effecten van de cafeïne zullen er meer zijn